Geplaatst op Geef een reactie

Wat leer je zoal bij een opleiding tot accountant?

Een vakgebied waarmee je erg veel geld mee kunt verdienen en veel andere mee kunt helpen, is accountancy. Echter, om de beslissing te kunnen maken om deze opleiding te volgen, is het van belang dat je weet wat je precies leert als een accountant. Het leerproces hangt sterk af van het niveau waarop je de opleiding volgt. Bovendien zitten er ook verschillende bevoegdheden verbonden aan bepaalde opleidingsniveaus.

Wat doet een accountant precies?

Een accountant regelt de financiën van een organisatie. Dit gaat zowel om het op orde stellen van de boekhouding, als om de boekhouding van bedrijven te controleren. Daarnaast geven accountants ook advies op fiscaal en financieel gebied. Om als accountant te kunnen werken, is het van belang dat je beschikt over de nodige diploma’s. Het halen van deze diploma’s kan erg tijdrovend zijn. Hoe lang dit precies duurt, hangt af van de opleiding die je volgt. Zo kan een opleiding tot Registeraccountant wel 12 jaar duren.

Je leert de boekhouding op een andere manier begrijpen tijdens een opleiding

Wanneer je een hbo accountancy opleiding volgt, leer je begrijpen hoe de boekhouding precies in zijn werk gaat. Zo leer je te werken met bepaalde efficiënte systemen en leer je ook waar het vaak misgaat. Door te leren waar veel bedrijven fouten maken, kun je dit in de praktijk ook sneller ontdekken. Voor het onderdeel advies geven, is dit van groot belang. Houd er bij het volgen van de opleiding accountancy wel rekening mee dat hier erg veel tijd in gaat zitten. Bovendien is de opleiding alles behalve eenvoudig en is het niet voor iedereen weggelegd. Echter, wanneer je dit vakgebied echt wilt leren, dan wilt het met de juiste motivatie vrijwel altijd lukken.

Wat is associate degree accountancy?

Wanneer je een officieel HBO-diploma wilt halen, kun je ervoor kiezen om de opleiding associate degree accountancy te volgen. Met het programma dat je tijdens deze opleiding krijgt, creer je een sterk fundament. Erg veel onderdelen van bedrijven leer je op een andere manier te bekijken. Hierdoor kun je beter advies geven en weet je beter wat er in welke situatie geschikt is. Er zitten een aantal toelatingseisen verbonden aan deze opleiding. Zo dien je onder andere te bezitten over een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Mocht je geen opleiding hebben afgerond, dan dien je minimaal 21 jaar te zijn. Om vervolgens tot de opleiding toegelaten te worden, dien je bij veel scholen een capaciteitentest af te leggen.

Denk vooraf goed na over of de opleiding wel echt bij je past

Op het moment dat je twijfelt om een accountancy opleiding te volgen, dan is het aan te raden om te kijken of de opleiding wel echt bij je past. Zo is het belangrijk dat je de opleiding echt interessant vindt en dien je hier veel tijd in te willen steken. Op het moment dat je de opleiding hebt afgerond, kun je bij erg veel bedrijven werken. Een baangarantie heb je dan ook zeker in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *