Geplaatst op Geef een reactie

Een thuisstudie voor Stewardess: iets voor jou?

Een stewardess studie is dé uitgelezen mogelijkheid om je grenzen te verleggen. De hele wereld overvliegen, landen leren kennen, cultuur snuiven, slapen in luxe hotels en samen met je collega’s fantastische tijden beleven als stewardess. Een droom voor vele! Wist je dat je stewardess ook als thuisstudie kunt volgen?

Maar stewardess opleidingen zijn er niet voor niets. Als stewardess moet je hard werken, je moet stressbestendig zijn en natuurlijk een representatief uiterlijk hebben. Je hebt het misschien zelf ook al meegemaakt, maar veel mensen doen nogal lacherig om deze opleiding. Volgens hen stelt het allemaal niet zoveel voor. Het tegendeel is echter waar! Stewardess zijn is fysiek erg zwaar! En naast dat het lichamelijk erg zwaar is is er ook nog eens de nodige concurrentie van andere potentiële stewardessen! Stewardess wordt je niet zomaar! Het niveau ligt tussen MBO scholing en HBO.

Stewardess worden is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Op dit moment is het aanbod van stewardessen / stewards hoger dan het aantal banen bij de luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor hebben deze maatschappijen een luxe probleem. Ze kunnen nu namelijk uit een grote pool van potentiële werknemers de allerbeste selecteren! Het is dus erg belangrijk dat je je onderscheidt van de andere stewardessen. Dit kan je doen door het volgen van een specifieke stewardess studie. Op internet worden veel gespecialiseerde opleidingen aangeboden die je binnen 1 á 2 jaar de juiste kennis bijbrengen om bij een grote luchtvaartmaatschappij aan de slag te kunnen. Door niet zomaar een studie te volgen, maar een gespecialiseerde opleiding te volgen heb je een groot voordeel op je concurrenten / concurrenten en dus een veel grotere kans op een baan als stewardess!

Waar bestaat een stewardess opleiding uit

De stewardess opleiding bestaat uit een groot aantal onderwerp gericht op het verbeteren van de klantgerichtheid en service maar ook op procedures met betrekking tot veiligheid en materiaal. Ongeacht welke school je ook kiest, de volgende onderwerpen zullen gegarandeerd aan bod komen. Bekijk ook deze functie eisen van een stewardess.

Talenkennis

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Aangezien je veel in het buitenland verblijft moet je talenkennis in orde zijn. Vaak red je het niet als je alleen de Engelse taal machtig bent. Wil je een voorsprong nemen op de andere studenten en cursisten begin dan nu alvast met een cursus Duits, Spaans of Frans.

Communicatie

Als stewardess ben je het eerste aanspreekpunt namens de luchtvaartmaatschappij voor de passagiers. Het is dus belangrijk dat je je werkgever goed weet te vertegenwoordigen en de passagiers correct en vriendelijk te woord kan staan. Ook in die moeilijke situaties waarbij de passagier al dan niet terecht zijn onvrede uitspreekt. Tijdens de opleiding leer je omgaan met die moeilijke situaties. Je leert hoe je moet reageren en hoe je mensen weer kan kalmeren.

Presentatie en uiterlijke verzorging

De stewardess is het visitekaartje van de luchtvaartmaatschappij en dient er dus verzorgt uit te zien. Een stewardess moet zich ook goed en zelfverzekerd kunnen presenteren. Ze moet mensen kunnen overtuigen!

Procedures

Op elke luchthaven zijn er uitgebreide procedures met betrekking tot veiligheid en controles. Om niet voor verrassingen te komen staan wordt je gedurende de thuisstudie uitgebreid opgeleid in het afhandelen van procedures.

Stage

Een studie biedt vaak de mogelijkheid om stage te lopen bij een luchtvaartmaatschappij. Op deze manier bouw je werkervaring op wat van pas kan komen bij het solliciteren. Heb je echt talent dan zal de luchtvaartmaatschappij waar je je stage hebt gelopen je graag aannemen. De luchtvaartmaatschappij hoeft dan namelijk de nieuwe stewardess niet meer in te werken.

Waarom wil iedereen een stewardess opleiding volgen?

Veel mensen willen van kinds af aan al stewardess worden. Waarom is dat toch? Waarom hangt er een spannende en ook romantische sfeer rondom het werk van een stewardess. Hieronder zullen wij de belangrijkste redenen kort bespreken.

Flexibiliteit

De meeste mensen werken van maandag tot en met vrijdag, 40 uur in de week. De vrije dagen vallen altijd in het weekend en ze gaan 1 of hooguit 2 keer per jaar een aantal weken op vakantie naar zonnig land of de wintersport. Voor een stewardess is dat totaal anders! Na het volgen van de stewardess studie en het vinden van een baan als stewardess heb je vaak de mogelijkheid om je vluchten te groeperen in een bepaalde maand of week. Hierdoor heb je vaak elke maand wel 1 of 2 weken vrij! En dat is dan nog eens bovenop je standaard vakantiedagen! Deze extra vrije tijd kan je natuurlijk benutten om nog extra te reizen, studies te volgen of zelfs een eigen onderneming naast je baan te runnen.

Variatie

Elke dag in de auto, in de file, naar je werk. Elke dag naar hetzelfde kantoor en dezelfde collega’s. Dat is wat een groot deel van de bevolking elke dag doet. Als stewardess is echter geen enkele dag hetzelfde. Je werktijden, collega’s, werkomgeving etc. zijn elke dag weer anders! Elke vlucht gaat naar een andere stad, met een andere bemanning, en met andere passagiers. Zie zo maar eens verveeld te raken!

Reizen

Reizen! Daar draait het toch voor een groot deel om. De hele wereld kunnen zien. Gelukkig krijg je als stewardess vaak korting op vluchten. Soms mag je zelfs gratis meevliegen! En niet alleen bij je eigen maatschappij. Vaak krijg je ook nog eens korting bij andere maatschappijen. Naast de vlucht krijg je vaak ook korting op hotels, huurauto’s en excursies. Als je alles bij elkaar optelt heb je de mogelijkheid om tegen lage kosten een groot deel van de wereld te zien!

shallow focus photography of people inside of passenger plane
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *