Geplaatst op Geef een reactie

Het leren van de Engelse taal biedt nieuwe mogelijkheden

Een nieuwe taal leren is mogelijk op elke leeftijd, ondanks dat kinderen het sneller oppikken dan volwassenen. Mensen leren nieuwe talen om veel verschillende redenen, zoals reizen of werk, en de voordelen zijn de moeite waard zijn. Het leren van een vreemde taal kan je culturele kennis vergroten en helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen tijdens het reizen. Het is ook een feit dat het leren van een tweede taal de hersenfunctionaliteit verbetert. Studies tonen aan dat mensen die meer dan één taal spreken, een verbeterd geheugen, probleemoplossend vermogen en kritisch denken, verbeterde concentratie, vermogen tot multitasken en betere luistervaardigheden hebben. Genoeg redenen dus om een cursus zakelijk Engels te beginnen. 

Zakelijk Engels vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

In Nederland spreekt het grootste deel van de inwoners wel een woordje Engels. Hierdoor kunnen we ons redden in andere landen en maken we ons verstaanbaar bij mensen die een andere taal spreken. Zakelijk Engels gaat een stap verder. Hier leer je niet alleen de basis, maar ga je dieper in op zakelijke termen en begrippen. Dit vergroot je kansen op de internationale arbeidsmarkt. Het spreken van zakelijk Engels maakt het mogelijk om contact te leggen met internationale zakenrelaties of zelfs het vinden van een baan in het buitenland. Engels is de taal van wetenschap, luchtvaart, computers, diplomatie en toerisme. In welke sector je ook aan de slag wil, het spreken van zakelijk Engels geeft je een voorsprong.

Vergroot je studiemogelijkheden in het buitenland

Omdat Engels in zoveel verschillende landen wordt gesproken, zijn er veel scholen en universiteiten over de hele wereld die programma’s in het Engels aanbieden. Als je een goed niveau academisch Engels hebt, zijn er veel mogelijkheden om een ​​geschikte school en cursus te vinden die bij je past. Bovendien bevinden veel van ’s werelds meest prestigieuze universiteiten zich in Engelssprekende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië. Om aan een van deze prestigieuze universiteiten te kunnen studeren, is het van belang dat je Engels kunt lezen, schrijven, spreken en luisteren. Tijdens deze studies zal er ook zakelijk Engels gesproken worden. Je doet er dus goed aan dit vooraf al bij te spijkeren door een cursus te volgen.

Andere voordelen van het leren van de Engelse taal

Over het algemeen is Engels een van de makkelijkste talen om te leren, door een eenvoudig alfabet dat gelijk is aan het Nederlandse. Als je het Engels eenmaal onder de knie hebt, heb je vaardigheden en praktijken ontwikkeld die je voorheen niet had. Deze vaardigheden worden overgedragen naar elke andere taal die je leert. Daarnaast opent het ook nieuwe deuren wanneer je op vakantie gaat naar een niet Engels sprekend land. Engels is een wereldtaal, waardoor veel mensen uit landen in Europa ook goed Engels spreken. Zo kun je je goed verstaanbaar maken in allerlei verschillende landen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *