Geplaatst op Geef een reactie

Leer een nieuwe taal op de taalschool!

Het leren van een nieuwe taal is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. Waar de een een talenknobbel heeft zitten en binnen enkele uren een gesprek kan voeren, zal de ander daar toch echt meer moeite voor moeten doen. Het leren van een nieuwe taal kost dan ook voor de meeste mensen veel tijd en moeite. Daarom is het heel fijn als er een zogenaamde language school is, waar ze je hierbij helpen. Door een cursus of opleiding te volgen bij mensen die weten hoe je een taal leert, zal het leerproces een stuk gemakkelijker te doorlopen zijn, dan wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat.

Dompel jezelf onder in de nieuwe taal

Het leren van een nieuwe taal is een uitdaging, maar dit komt vaak ook omdat we direct aan de slag gaan met grammatica en woordjes leren. Maar als kind is dit niet de manier geweest hoe we onze moedertaal hebben leren spreken. Alles om ons heen was in die taal aan ons aangeboden, dus door dit proces na te bootsen en onszelf onder te dompelen in de vreemde taal, zal het een stuk gemakkelijker worden. Denk hierbij aan het kijken van films of series in de taal die je wilt leren, of lees artikelen en kinderboeken in de vreemde taal. Doordat je hierbij vaak context krijgt, onthoud je de woorden en zinnen een stuk sneller. 

Pak het anders aan dan standaard

Door je niet te focussen op losse woordjes, maar juist deze te groeperen in woordgroepen of te mengen in uitdrukkingen, is het gemakkelijker deze te onthouden. Het koppelen van woorden aan een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld het koken van een bepaald gerecht, maakt dat je de woorden sneller zult onthouden. Ook een hele zin of uitdrukking zoals “Het eten brand aan.” blijft sneller in je hoofd hangen dan de woorden “eten” en “aanbranden”. Bovendien helpt dit je ook direct bij het leren van de vervoegingen van woorden, in plaats van dat je alleen de volledige werkwoordsvormen in je hoofd hebt zitten.

Tja, fouten horen erbij

Het alsmaar herhalen van de nieuwe stof en de nieuwe woordkennis die je opdoet, is helaas een standaard onderdeel van het leren van een nieuwe taal. En net als bij elk nieuw ding dat we onszelf aanleren, of dit nu schilderen is of het leren van een taal, zullen er gegarandeerd fouten gemaakt worden. Maar, hoe fijn is het om je daarna op een vakantieplek of met buitenlandse collega’s, opeens verstaanbaar te kunnen maken in deze vreemde taal? Door samen met de docenten op een taalschool hier aan te werken, ben je al snel gegarandeerd aan een nieuwe uitdaging toe. Wie weet spreek jij straks wel vijf verschillende talen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *